Tilataideteos Perspektiiviä nähtävillä Jyväskylän kävelykadulla

TAIDEKO-tutkimushankkeen tilataideteos Perspektiiviä on nähtävillä 14.6.– 4.7. Jyväskylän keskustan kävelykadulla, taiteen jalustalla, Kompassiaukion läheisyydessä (Kauppakatu 18–22).

Tilataideteos Perspektiiviä tutkii luontokokemusta. Kuinka pieni voi olla suurta ja suuri pientä – konteksti ratkaisee. Kuvataiteilija Hanna Veander etsii vastausta kysymykseen, mitä yhteistä on luonto- ja taidekokemuksella. Hän pohtii, kuinka kohtaamme taiteen ja luonnon äärellä itsemme. Olemme tässä ja nyt, yhtä ympäristön ja teoksen kanssa.

Lasikonttiin ‘taiteen jalustalle’ toteutettu Perspektiiviä pohjautuu Laukaan Hyyppäänvuorella syksyllä 2020 järjestettyjen taiteellis-ekologisten työpajojen synnyttämiin kokemuksiin ja työpajoissa tehtyihin havaintoihin. Teos ja työpajat ovat osa Jyväskylän yliopiston Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen tutkimushanketta Taide, ekologia ja ihmisen monimuotoinen luontosuhde – kohti yhteistä tulevaisuutta (TAIDEKO), jota rahoittaa Koneen säätiö.

Taiteilijan performanssit: ti 22.6. ja ti 29.6. klo 12–13 ja klo 15–16. Vuorovaikutusta teoksen äärellä voi päästä kokemaan myös satunnaisesti teoksen koko esilläoloajan.

Lisätietoja:

Kuvataiteilija Hanna Veander

hannaveander@gmail.com, puh. 050 4112828

Tutkija Antti Vallius

Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos, Jyväskylän yliopisto

antti.s.vallius@jyu.fi, puh. 045 6757102

Kuvat: Hanna Veander

Siirry sivun alkuun